Julen er enda en dag nærmere !

Og fremdeles har ikke julegleden kommet, men den kommer nok . Jeg tenker ofte på at julen er en familiebegivenhet, men det er en tid for alle , de som er alene av egen vilje og ønsker å feire julehøytiden av alene . Og så er det veldig mange som ønsker å dele juledagene sammen med noen, julen består ikke bare av julaften, men starter allerede den 23 og ferdig 26 desember, så hvorfor ikke dele disse dagene med andre, be på litt mat og drikke , se en julefilm sammen eller en sen julefrokost eller bare en kaffe og få spist opp alle julekakene som ble laget i god tid før selve dagen . Jeg tenker tilbake på tiden før Tom ble syk, da inviterte vi alltid noen venner med sine familier til å feire dagene sammen med oss, det var alltid så hyggelig, men i de siste tre årene greier jeg ikke å samle vennene til felles glede og hygge. Jeg har mer enn nok med å henge sammen og greie å stå på mine ben, ta frem ett julesmil, men kanskje er det det som skal til invitere venner som er alene i julehøytiden . Gleden er å gjøre andre glad !!!!

Det som jeg syntes er så utrolig hyggelig i år, er at vi er bedt bort 2 juledag til bursdagsfeiring av Henrik hjemme hos han og Camilla  og vesle Alfred, det gleder vi oss til, både Tom og jeg setter stor pris på å bli bedt bort . Og tilgangen hos Henrik er fem trappetrinn så det er ingen hindring . 

Vi er fremdeles på fjellet og nyter tiden vi har alene, ingen klokke å følge, ta den tiden vi trenger, men ut en tur må vi hver dag uansett vær og føreforhold. Gårsdagen var Tom i så dårlig form både fysisik og psykisk , da holdt vi oss i ro i leiligheten , men i dag var formen hans bedre, og vi gjennomførte vår vanlige tur til cafe mocca, og fikk kjøpt ett par julepresanger . 

Hjemturen ble noe heftig , været slo helt om , vinden økte i styrjke og nedbøren som kom var våt, gangstiene ble så glatte at Toms permobil skled sidelengs , men da dukket en hjelpsom sjel opp, hjalp å få Tom og stolen inn på veien , og det var veldig deilig å komme hjem .

Da begynner også en ny runde med arbeid, har også fått tittel slangemenneske for det må man vøre med klatringer over og under stoler, klemme seg forbi mellom stol og inngangsdør. Først er det å få Tom inn og sette han på heissetet. Ut igjen ta inn puter, kjørepose etc bære inn matvarer og det som vi har handlet . Dekke til stolen med trekk, koble til lader og sjekke at den fungerer. Tom sitter fremdeles på heissetet og ønsker å komme seg på toalettet, få Tom opp i stående stilling og ta ett godt tak i beltet , av med bukser, tre lag, ferdig , på igjen med alle med bukser, ut igjen på stolen . Av med overtrekksbukse , skinne , av med jakke, lue og skjerf på igjen med benskinne . Og da er det min tur , få Tom i heisen opp , husk få med staven for den trenger han når han kommer opp, passe på at den lamme siden ikke kommer borti noe på veien opp, snu stolen, klatre over slik at jeg kan ta i mot han når han reiser seg, ta ett godt tak rundt livet og få han over i en kjøkkenstol, Ned igjen for å børe opp varer, ut for å hente inn ved. Tom vil over i en lenestol, men først ett nytt toalettbesøk av med tre bukser , på igjen med tre bukser, holde godt i venstre side, få han plassert i stolen, opp med bena på en puff . Matvarene skal på plass i kjøleskapet , Tom roper ; jeg må på toalettet , samme prosedyre . Lage istand middag, få Tom opp av stolen, forflytning til kjøkkenbordet , servere middag, passe på at han får medisinene sine. Tilbake til badet hjelp til barbering og en hårklipp, tilbake til godtolen, ny forflytning, kveldsmat , medisiner, nytt toalettbesøk ned og opp med bukser. 

Kvelden er her nå , ned med heisen, klatre over , få han opp i stående stilling og gå inn på soverommet, av med alle klær, på med pysj, bleie, nattsokker og nattposen plasseres. God natta nuss, takk for en fin dag og fortelle hverandre at vi er glade i hverandre ! 

Nå starter min kveld  , men jeg er sliten, det verker i nakke, skuldre og ryggen , gjør i stand til frokost neste morgen, finner frem Toms klær så de kigger klare , jeg tar tablettene mine og går og legger meg jeg  og .

Og vet at neste morgen starter vi på'n igjen , prøver å komme meg opp 30 minutter før Tom skal opp, tenner på i peisen, stearinlys, setter på tevann. Så hører jeg Tom roper ; nå vil jeg opp, , og da er det bare å begynne, av med nattposen, pysj , vasking for neden, fjes og nakke , deo og god lukt . På med bleier, longs, bukser , sko med skinne , t-shirt, skjorte og genser og det betømte lommetørklæde , og er vi heldige så greier Tom å komme seg på toalettet , da er jubelen stor . Opp med heisen, krabbe over og stå klar med staven.. Få Tom godt plassert ved kjøkkenbordet, servere frokost mens vi ser på fuglene i juleneket .

EN NY DAG HAR STARTET , krysser fingrene og ber for at vi får en fin dag sammen . 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

etslagforlivet

etslagforlivet

59, Oslo

Langt nede og høyt oppe. Gir aldri opp. Omsorgsfull for alle som trenger det. Veldig trett om morgenen.

Kategorier

Arkiv

hits